Praktijk voor Natuurgeneeskunde 

 

Cursussen en workshops

Workshop Bosbaden: We moeten dag in en dag uit onze gedachten concentreren op onze dagelijkse werkzaamheden, op het werk of thuis. We verstoppen ons achter beeldschermen en klikken en scrollen misschien wel honderden keren per dag. De werkdruk neemt toe of is torenhoog en uw baas probeert u zogenaamd te helpen dat u dan maar prioriteiten moet stellen; "wat vandaag niet af is doe je gewoon morgen"....De factor tijd blijft maar rondspoken in onze gedachten. Misschien heeft u nog kinderen die u naar school moet brengen of halen. Wat eten we vandaag, wie doet de boodschappen en wie kookt er?  Tijdens het avondeten of net dat u heeft gedoucht staat er iemand voor de deur of gaat de telefoon met een heel verhaal of u een goed doel wilt steunen of  u wordt  ongevraagd benadert of u van energieleverancier wilt veranderen. De media is alleen maar uit op angst en paniek en sensatie en speelt in op onze psyche. In het weekend hebben we onze sociale verplichtingen of we werken de post bij en als we dan eindelijk zitten en kunnen niet van onze telefoon afblijven om onze whatsapp berichten en mailtjes te beantwoorden. We moeten ons weer opladen voor de volgende dag om weer al het werk aan te kunnen, dus we moeten goed slapen, maar dat laatste lukt niet altijd. Maar liefst tachtig procent van de dag verkrijgen we via onze ogen informatie. De overige zintuigen worden onvoldoende gebruikt en we  kunnen niets eens meer volledig onszelf zijn. We hebben niets meer zelf in de hand. We worden gewoon geleefd. Herkent u dit?

Wellicht heeft u er van iemand iets over gehoord of ergens iets over gelezen. Of u voelt een diep verlangen je weer te verbinden met de kracht van de natuur? U heeft het verlangen zich wat meer aan te sluiten op de seizoenen en het rustgevende ritme van moeder Aarde? Of u bent gewoon op zoek naar wat ontspanning in je drukke, hectische leven? Ga dan eens een keer bosbaden! Bosbaden is niet zomaar gewoon een wandeling door het bos maken. Bosbaden (lijkt op mindfulness maar net een beetje anders) is overgewaaid uit Japan en is een wetenschappelijk bewezen therapie. Met een groep(je) mensen of alleen als u dat wilt, gaan we op een echt hele bijzondere manier een natuurwandeling maken. De natuur wijst u de weg en is jouw spiegel, partner en therapeut. U ervaart de natuur zoals u dat niet eerder hebt gedaan; u leert weer om te voelen in plaats van in uw hoofd te zitten. Bosbaden helpt niet alleen om het stressniveau naar beneden te brengen. Het geeft je lichaam een immuunboost, verbetert je slaap, humeur en kan u meer focus, energie en creativiteit geven. Tijdens de wandeling krijgt u van mij een aantal opdrachten, liever gezegd uitnodigingen. Gericht om in het hier en nu te blijven. Er zijn een aantal stiltemomenten en er zijn momenten om elkaars ervaringen te delen. Ik haal ik het tempo uit uw dagelijkse sleur met allerlei verplichtingen en to do lijstjes. We blijven dicht bij onszelf en we doen oefeningen om onze zintuigen te activeren. U doet onder mijn begeleiding visualisaties en meditaties. Je ontmoet ‘jouw boom’ en komt (weer) in contact met je intuïtie. Aan het eind van de wandeling blik je terug op je zelf. We sluiten het bosbad af met speciale biologische kruidenthee of van ingrediënten uit het bos en iets lekkers, zodat je het bos ook fysiek in je op kunt nemen. Bosbaden is een absolute aanrader voor een ieder die (te) vaak in z'n hoofd zit of de conditie van de ziel op pijl wil houden. De locaties waar we kunnen bosbaden zijn in het buitengebied van de gemeente Lingewaard, rond Nijmegen en in Sint Anthonis. Bosbaden doen we op donderdagmiddagen of op vrijdagochtenden. Een sessie duurt ca. 2 uur. Gewoon een keer doen! Stuur een mail naar macareen10@gmail.com.

"Bewegen is leven en leven is beweging"

Workshop astrologie: Ben je nieuwsgierig naar wat astrologie is en wil je graag ontdekken wat je echte horoscoop je kan vertellen? Dan is deze workshop astrologie zeker iets voor jou. Je maakt kennis met de opbouw van je persoonlijke horoscoop.

We bespreken de opbouw van horoscoop;  de dierenriemtekens, de elementen en kruizen, planeten en huizen komen aan bod en de opgedane kennis kan meteen toegepast worden in de eigen horoscoop. De duur van de workshop is een dagdeel en kan van start gaan bij voldoende deelnemers. Kosten slechts 41,50 euro incl. biologische lunch en certificaat. Interesse? Stuur dan een mail naar macareen10@gmail.com.

Workshop werken met Klankschalen: Ben jij geïnteresseerd in Klankschalen, maar heb je geen idee hoe je hiermee kunt werken? En misschien heb je al een Klankschaal en staat deze te verstoffen in de hoek van je kamer omdat je niet weet wat je er verder mee kunt? Wil jij meer halen uit je Klankschaal of overweeg je om er zelf een aan te schaffen? Dan is deze workshop echt wat voor jou! De duur van de workshop is een dagdeel en kan van start gaan bij voldoende deelnemers. Kosten 39,50 euro incl. biologische lunch en certificaat.  Interesse? Stuur dan een mail naar macareen10@gmail.com.

Workshop Yoga en meditatie: Wanneer nam je voor het laatst echt tijd voor jezelf? Om uit te rusten en te reflecteren op hoe je het leven tegemoet treedt? Dit retreat biedt ruimte voor reflectie en inzicht, maar is ook gewoon een cadeau aan jezelf en een open uitnodiging om volop van het leven te genieten.

Tijdens programma kun je genieten van yoga, meditatie,  lekker & gezond eten.
Het programma is ontworpen om tot rust te komen en op te laden, én om je te inspireren positieve waarden zoals vreugde, vriendelijkheid, compassie en gelijkmoedigheid te cultiveren in je dagelijks leven. We zullen deze thema's verkennen door middel van lezingen, groepsdiscussies, reflectie en meditatie. De duur van de workshop is een dag en kan van start gaan bij voldoende deelnemers. Kosten 69,95 euro incl. biologische lunch en certificaat. Interesse? Stuur dan een mail naar macareen10@gmail.com.

Workshop Kleurenpunctuur: Met de kleurenpunctuur volgens Peter Mandel gebruik je de kracht van licht en kleur en breng je trillingen van gekleurd licht op (acupunctuur)punten en reflexzones op het lichaam; om pijn en stress te behandelen, het immuunsysteem te versterken, te ontgiften, de hormoonhuishouding te harmoniseren, meridianen/organen te harmoniseren,  cellulaire sporen van trauma’s en emotionele conflicten op te ruimen. Vaak is dit basis van lichamelijke klachten. De workshop omvat:

  • Het esogetisch model 
  • Betekenis en werking van kleur en licht
  • De invloed van licht en kleur op geest, ziel en lichaam en hoe dat werkt
  • Methoden, middelen en technieken
  • Herstel van hormonaal en emotioneel evenwicht
  • Praktische oefeningen 
  • De duur van de workshop is een dag en kan van start gaan bij voldoende deelnemers. Kosten 75,00 euro incl. biologische lunch en certificaat. Interesse? Stuur dan een mail naar macareen10@gmail.com.


Workshop EcoNIDRA: Speciaal voor bedrijven, organisaties, instellingen, verenigingen, festivals en scholen (docenten en onderwijsondersteunend personeel of leerlingen). Kosten en programma in overleg.

 

Interesse? Stuur dan een mail naar macareen10@gmail.com.