Praktijk voor Natuurgeneeskunde 

 


Kleurenpunctuur  

Kleurenpunctuur is vergelijkbaar met acupunctuur en is een pijnloze therapie, omdat we i.t.t. de acupuncturist geen gebruik van naalden maken. Steeds meer mensen weten de weg naar een kleurenpuncturist te vinden. De therapie is geschikt voor jong en oud, die voor zowel geestelijke als lichamelijke klachten kan worden toegepast. Tijdens de behandeling wordt een speciale lichtpen op (acupunctuur)punten, (voet)reflexzones en/of huidsegmenten op de huid van de cliënt gehouden. Afhankelijk van de analyse en klacht wordt aan de hand van een behandelschema maximaal 30 seconden een aantal specifieke kleuren ingestraald.
Macareen mag de titel " International Therapist of Colorpuncture according Peter Mandel" voeren. Nauwkeurig gedefinieerde kleurenfrequenties brengt hij via speciale voorkeurspunten en zones het lichaam in. Deze ‘voorkeurspunten’ hebben als het ware een antennefunctie. De trillingen van verschillende frequenties brengen de helende informatie over op de te behandelen cellen. De trillingen van zowel de cellen als van de kleurenfrequenties gaan met elkaar harmoniseren en kan een groot helend effect geven.

Licht en kleur zijn twee belangrijke factoren in zowel de reguliere geneeskunde als de natuurgeneeskunde. Niet voor niets heeft UNESCO 2015 uitgeroepen tot ‘Het jaar van het Licht'. 

Over licht en kleur

Licht heeft invloed op de gezondheid van mensen dieren en planten (fotosynthese). In landen waar de zon overdag in de winterperiode niet boven de horizon uitkomt voelen mensen zich vaak in die periode niet top. In het Westen zien we het daglicht vaker maar psychische problemen in combinatie met stress of met andere onderliggende problemen zijn vaak de aanleiding zijn voor het ontstaan van fysieke klachten in het lichaam. We vergeten eigenlijk dat wij mensen in principe lichtwezens zijn (wetenschappelijk is bewezen dat onze cellen door ontelbare biophotonen ook licht uitzenden). Onze cellen reageren dus op licht, en hoe dat kan per kleur verschillen. Door middel van bepaalde kleuren kunnen we lichamelijke en psychische processen beïnvloeden. Zelfs op zielsniveau. Zonder licht is er geen celstofwisseling mogelijk, geen communicatie tussen de cellen of celgroepen. In de basis is ook ons lichaam vergelijkbaar met een fotocel, die via licht van energie en informatie wordt voorzien. Een vermindering van vitaliteit is dus eigenlijk gewoon een 'licht- en kleurtekort'.

Kleurenpunctuur (volgens Dr.Peter Mandel) combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het behoort tot de ‘Complementary Alternatieve Medicine’, kortweg CAM. Daarbinnen hoort het bij natuurgeneeskunde in de categorie lichaamsgerichte therapie.

Kleurenpunctuur richt zich niet alleen op het bestrijden van lichamelijke symptomen. Het richt zich ook op het stimuleren van heilzame energiestromen gecombineerd met jouw persoonlijke ontwikkeling op alle levensniveaus. 

Maak een afspraak en kom ter kennismaking langs voor een kleurenmassage en ervaar wat kleur met jou doet!


Onderzoekers van het LUMC en de TU Delft hebben een manier gevonden om een "op hol geslagen" hart te resetten met een geïmplanteerd led-lampje (Bron RTL nieuws 28 februari 2019). Licht oefent invloed uit op alle levende organismen. Onze lichaamscellen en organen reageren op licht.


Bron fotoverantwoording: boven - Purelifestyle (Amsterdam), midden - energetische gezondheidspraktijk Refresh (Borgerhout)en onder - Total Therapy Reconnect (Meijel)


Contact

Telefoon: 06-27172885 
Email: macareen10@gmail.com
Adres: Kruidenstraat 20
6681NH Bemmel